Weer een strakke heg!
✔ Ervaringen van klanten:
- "Zeer deskundig en enthousiast, geeft goede adviezen. Werkt hard en netjes en denkt graag met je mee! Echt een aanrader!" - Sander, Nijmegen ⭐⭐⭐⭐⭐
- Het ziet er weer strak uit! - Wil, Wijchen ⭐⭐⭐⭐⭐
- "Heel blij met m’n gesnoeide tuin. Dankjewel voor het aanpakken!" - Tamara, Nijmegen ⭐⭐⭐⭐⭐
- "Heel gaaf om al die strakke lijnen weer in de tuin te zien. Ik ben heel blij dat je geweest bent" - Nynke, Beuningen ⭐⭐⭐⭐⭐
- "Zo fijn dat alles weer geknipt is. Ik ben hartstikke blij met je werk! Bedankt." - Maartje, Wijchen ⭐⭐⭐⭐⭐
- "Je hebt bij ons de heg geknipt. Het zag er weer goed en verzorgd uit, zo hadden we weer de mooiste heg van de straat!" - Dennis, Wijchen ⭐⭐⭐⭐⭐
- "De tuin ziet er mooi uit. Superblij met al je hulp!" - Tara, Wijchen ⭐⭐⭐⭐⭐
- "Ik ben een tevreden klant en zou je van harte aanbevelen." - Ruben, Wijchen ⭐⭐⭐⭐⭐
- "Je hebt al een aantal malen tuinonderhoud uitgevoerd bij ons in Bergharen. Dat was naar volle tevredenheid!" - Mieke, Bergharen ⭐⭐⭐⭐⭐
- "Goed en keurig werk geleverd! Complimenten." - Ricardo, Beuningen ⭐⭐⭐⭐⭐
Ook weer een strakke heg?
Hagen en Heggen
Ontdek de ecologische pracht van een strakke heg!
Een weelderige en goed onderhouden heg is niet alleen een visueel pareltje voor elke tuin, maar dient ook als een veilig toevluchtsoord voor een divers scala aan flora en fauna. Vogels, insecten, zoogdieren en zelfs reptielen vinden een thuis in een gezonde haag.
'Ik draag met plezier mijn steentje bij aan dit ecologisch evenwicht!'
Wat meer is, een bloeiende haag kan fungeren als een ecologische verbindingszone, wat van groot belang is voor het behoud van een gezond en veilig landschap, zoals benadrukt in het onderzoek van schrijver en landschapsonderzoeker Kenneth Rijsdijk.
Neem direct contact op voor deskundig advies voor uw heggen!
Weer een strakke heg!
Heg regelmatig knippen
Optimaal genieten van een prachtige heg: Ontdek het belang van regelmatig knippen!
Een weelderige heg is de kroon op uw tuin, en regelmatig knippen speelt hierin een cruciale rol. Niet alleen behoudt uw heg hierdoor zijn dichtheid en blijft hij langer groen, maar het zorgt ook voor een prachtig uitzicht op uw weelderige groen. Door frequente knipbeurten kunnen de meeste heggen gehouden worden op een breedte van zo'n 60 tot 70 centimeter.
"Vaker knippen betekent een mooiere en vollere heg."
Er bestaan verschillende heggen, sommige blijven groen in de winter zoals Taxus, Buxus en Laurier, terwijl anderen hun bladeren verliezen, zoals Meidoorn en jonge Liguster.
Langzame en snelle groeiers
Sommige heggen groeien langzaam en hebben slechts één snoeibeurt rond de langste dag (21 juni) nodig. Denk hierbij aan esdoorn (Acer), haagbeuk (Carpinus Betulus), en coniferen zoals Taxus, levensboom, jeneverbes en cipres.
Snelgroeiende heggen, zoals liguster, beuk, laurierkers, buxus, veldesdoorn en klimop, vereisen minimaal twee snoeibeurten per jaar. Voor een strakke liguster- of buxusheg is soms zelfs drie tot vier keer per jaar knippen aan te raden. De eerste snoeibeurt vindt plaats tussen april en de langste dag (21 juni). Ik controleer altijd eerst op nesten vanwege het broedseizoen (april tot begin juni).
Een tweede snoeibeurt is ideaal tussen de langste dag en half oktober. Zo krijgt de heg de kans om te herstellen voor de winter. Bij regelmatig onderhoud hoeft bij de tweede knipbeurt niet veel van de heg afgeknipt te worden, en geniet u de hele winter van een strakke heg.
De meeste heggen kunnen ook in de wintermaanden gesnoeid worden, aangezien de planten dan in rust zijn en doordat het blad eraf is, er goed zicht is op de structuur van de heg. Winter is een uitstekende periode om de heg te reduceren in hoogte of breedte.
Wanneer heg knippen?
Buxus (Buxus sempervirens) 2x per jaar
Het optimale moment om de buxus te snoeien is eind mei. De tweede snoeibeurt wordt dan uitgevoerd begin september, met eventueel nog wat snoeiwerk tussendoor. Regelmatig snoeien zorgt voor een dichtere groei van de buxus.
Haagbeuk (Carpinus betulus) 2x per jaar
Tussen eind mei en half juni is de beste tijd om een haagbeuk te knippen, wat resulteert in een mooie, dichte en compacte haag. De meeste heesters lopen na de langste dag (21 juni) nog een keer uit. De tweede snoeibeurt vindt plaats in september.
Liguster (Ligustrum vulgare) 2x per jaar
De ideale periode om een ligusterhaag te snoeien is van mei tot september. De eerste snoeibeurt kan het best voor de langste dag plaatsvinden. Een tweede snoeibeurt eind september zorgt ervoor dat de haag strak de winter ingaat.
Taxus (Taxus baccata) 2x per jaar
Hoewel bekend als een langzame groeier, vereist de taxus toch regelmatig snoeien voor een betere groei. Bij een pas geplante haag dienen alleen de zijkanten geknipt te worden; laat de top doorgroeien tot de haag de gewenste hoogte heeft, en snoei dan de bovenkant af. Snoei een taxushaag in juni en opnieuw in augustus/september.
Coniferen (Coniferophyta) 2x per jaar
De beste tijd om een coniferenhaag te snoeien is eind mei/begin juni, in ieder geval vóór de langste dag. Om een coniferenhaag netjes de winter in te laten gaan, snoei je hem in augustus nogmaals. Snoei een coniferenhaag niet meer na september, de kans op schade door vorst wordt dan groter.
Cipres (Cupressus sempervirens) tot 3x per jaar
Om een echt strakke haag te behouden, is het mogelijk om meerdere malen per jaar te snoeien. Zo blijft de haag goed in vorm en ziet hij er netjes en formeel uit. Niet in de winter snoeien, aangezien de plant in rust is en moeilijk kan herstellen.
Hedera (Hedera helix) tot 3x per jaar
In principe kan klimop gedurende het hele jaar worden gesnoeid. Ik raad echter af om dit tijdens vorstperiodes in de winter te doen. De beste tijdstippen voor snoei zijn in het voorjaar, in april en mei, na de eerste groei.
Laurier (Prunus laurocerasus) 2x per jaar
De beste tijd om de laurier te snoeien is het voorjaar (maart-april) en nogmaals in augustus-september. Twee keer per jaar snoeien is nodig om een strakke haag te behouden. De eerste snoeibeurt valt in het voorjaar, net voor de takken uit gaan lopen.
Struikkamperfoelie (Lonicera nitida) 2x tot 4x per jaar
Een haag van struikkamperfoelie dient te worden gesnoeid in juni voor de langste dag en nog eens in september om in de winter ook een strakke vorm te hebben. Volwassen exemplaren kunnen nog een aantal keren vaker in het groeiseizoen geknipt worden.
Neem vandaag nog contact op voor professioneel snoeiadvies!
Werk in uitvoering
Zelf Knippen of Laten Doen?
Geniet u van tuinieren maar ontbreekt het u aan tijd of energie? Twijfels over de juiste aanpak of geen geschikt gereedschap? Laat mij u helpen. Ik werk uitsluitend met het allerbeste professionele gereedschap op accu, schoon en vlijmscherp. Efficiëntie en minimale snoeiwonden zorgen voor een snel herstel van uw heg, zodat u snel kunt genieten van een weelderig groene oase. Neem geheel vrijblijvend contact op!
Prijs van een Heg Knippen: Wat bepaalt de kosten?
De kosten van een hegknipbeurt variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren:
- Staat van de heg: Regelmatig onderhoud of achterstallig werk? Achterstallig onderhoud vraagt vaak meer tijd en handwerk.
- Hoogte van de heg: hoe hoger de heg, hoe meer ladderwerk en dus meer tijd.
- Toegankelijkheid: hoe makkelijk is de heg bereikbaar? Dit beïnvloedt de snelheid van het knippen.
- Opruimen en afvoer: wordt het groenafval zelf opgeruimd en afgevoerd? In overleg is uiteraard alles mogelijk.
Werk in uitvoering
Vragen of meer info?
Heeft u vragen of wilt u meer weten? Aarzel niet om contact op te nemen. Laat mij uw heg in volle glorie herstellen!