Over mij

merkx tuinonderhoud bomen snoeien heggen knippen tuinman hovenier wijchen Nederasselt, Ewijk, Winssen, Beuningen, Alverna

Fons is mijn naam en ik snoei, knip, scheer én meer! Ik ben gespecialiseerd in het grotere tuinwerk zoals knippen van heggen, snoeien van fruit- en laanbomen en vormsnoei. Ook voor advies over de tuin, moestuin of fruitbomen kunt u bij mij terecht. 

Duurzaam tuinonderhoud

What man is a man that does not make the world better?"

Ik wil de aarde beter achterlaten dan ik hem aantrof. Daarom is duurzaamheid niet alleen een woord, maar een overtuiging.  Deze overtuiging voer ik door in mijn manier van tuinonderhoud. Hoe ik dat doe? Dat lees je hieronder!

5x Duurzaam!

1. Goed en eerlijk werk

Created with Sketch.

Graag bouw ik een duurzame relatie op met u. Betrouwbaarheid en kwaliteit staan daarom voorop bij mij. 

Goede communicatie vind ik belangrijk. Eindeloos in de wacht of helemaal geen reactie terug? Bij mij hoort u altijd terug. Korte lijnen, daar hou ik van. 

Heldere verwachtingen. Vooraf spreek ik de werkzaamheden zorgvuldig met u door. U ontvangt snel een duidelijke en overzichtelijke prijsopgave. Dat schept duidelijkheid vooraf en voorkomt verrassingen achteraf. 

2. Met de natuur mee

Created with Sketch.

De natuur is ontzettend slim en regelt het heel goed voor zichzelf. Daarom werk ik werk zoveel mogelijk met de natuur mee, niet er tegenin. Zo vraagt een tuin op zandgrond bijvoorbeeld om andere beplanting en onderhoud dan een een tuin op kleigrond. 

In mijn onderhoud en advisering hou ik rekening met de aspecten van de natuur zoals ligging, bodemgesteldheid en biodiversiteit. 

3. Behouden wat is

Created with Sketch.

Veel wat er al is dat is eigenlijk goed. Klinkt filosofisch, maar waarom iets wegdoen dat nog goed is? Ik vind het doodzonde om gezonde planten weg te doen. 

Dus niet zondermeer rooien van boom of plant. Graag bekijk ik samen met u hoe een plant behouden kan worden en welk onderhoud daar het beste bij past. Verplaatsen is ook een goede optie. Dat kan bijvoorbeeld ook verplaatsen naar een andere tuin betekenen.

Dit principe geldt ook voor het vullen van lege gaten in de tuin. Niet meteen nieuw plantmateriaal aanvoeren, maar kijken wat er zoal is en hoe dat eventueel vermeerderd kan worden. Scheuren, stekken, delen: vaak heb je meer plantmateriaal dan je denkt. 

Een ander voorbeeld is groenafval. Door niet al het groenafval af te voeren, maar te composteren in de tuin kan het weer gebruikt worden als goede voeding voor de tuin. Zo voorkom je onnodige reisbewegingen en gesleur met tuinafval.

4. Geen pesticiden

Created with Sketch.

Pesticiden, brrr ik gruw ervan. Ze zijn niet alleen schadelijk voor insecten, vogels en het bodemleven, maar ook voor onszelf, de mens. Zo is inmiddels aangetoond dat overmatig gebruik van pesticiden kan leiden tot ziektes als Parkinson en Alzheimer.

Daarom gebruik ik geen enkele pesticide. Nu niet, Nooit niet.

5. Beperken fossiel

Created with Sketch.

Het gebruik van fossiele brandstoffen draagt niet bij aan een betere aarde. Daarom werk ik zoveel mogelijk met het allerbeste professionele gereedschap op accu. Dat werkt snel, stil, efficiënt en is ook nog eens prettig voor de omgeving.

De smeermiddelen die ik gebruik voor het tuingereedschap zijn biologisch afbreekbaar. Zo vormen ze geen belasting voor het milieu.

heg knippen scheren haag hagen heggen snoei winter voorjaar herfst lente wijchen merkx tuinonderhoud Nederasselt, Ewijk

Meer weten?