heg knippen snoeien snoeiwerk wijchen merkx tuinonderhoud Nijmegen, Weurt, Wijchen, Malden, Heumen, Overasselt, Nederasselt
heg knippen snoeien snoeiwerk wijchen merkx tuinonderhoud Nijmegen, Weurt, Wijchen, Malden, Heumen, Overasselt, Nederasselt
heg knippen snoeien snoeiwerk wijchen merkx tuinonderhoud Nijmegen, Weurt, Wijchen, Malden, Heumen, Overasselt, Nederasselt

Hagen en heggen


Ontdek de ecologische pracht van een strakke haag! 

Een weelderige en goed onderhouden haag is niet alleen een visueel pareltje voor elke tuin, maar dient ook als een veilig toevluchtsoord voor een divers scala aan flora en fauna. Vogels, insecten, zoogdieren en zelfs reptielen vinden een thuis in een gezonde haag. Wat meer is, een bloeiende haag kan fungeren als een ecologische verbindingszone, wat van groot belang is voor het behoud van een gezond en veilig landschap, zoals benadrukt in het onderzoek van schrijver en landschapsonderzoeker Kenneth Rijsdijk. En ik draag met plezier mijn steentje bij aan dit ecologisch evenwicht!


Heg of Haag? Wat is het verschil?

Hoewel de termen heg en haag vaak door elkaar worden gebruikt, zijn er subtiele verschillen.

  • Heg: een heg is een dichte rij struiken die vrij mag uitgroeien. Het wordt minder vaak geknipt, waardoor het een organische uitstraling heeft. Als de heg hoger wordt en enkele bomen bevat, wordt het ook wel 'struweel' genoemd.


  • Haag: een haag bestaat uit struiken die regelmatig in een strakke vorm worden geknipt. Het wordt minimaal twee keer per jaar bijgewerkt en heeft daardoor een meer gestructureerde uitstraling. Als er vormen in worden geknipt, spreken we van 'figuursnoei' of 'vormsnoei' (topiary in het Engels).


Daarnaast zijn er regionale verschillen in de benaming. In het zuiden van Nederland en Vlaanderen wordt vaker de term 'haag' gebruikt, terwijl in het midden en noorden van Nederland meestal wordt gesproken over een 'heg'. 

Laat uw tuin floreren: kies voor een prachtige ecologische haag! 

heg knippen snoeien snoeiwerk wijchen merkx tuinonderhoud Nijmegen, Weurt, Wijchen, Malden, Heumen, Overasselt, Nederasselt
heg knippen snoeien snoeiwerk wijchen merkx tuinonderhoud Nijmegen, Weurt, Wijchen, Malden, Heumen, Overasselt, Nederasselt
heg knippen snoeien snoeiwerk wijchen merkx tuinonderhoud vormsnoei Nijmegen, Weurt, Wijchen, Malden, Heumen, Overasselt

Haag regelmatig knippen 

Optimaal genieten van een prachtige haag: Ontdek het belang van regelmatig knippen!

Een weelderige haag is de kroon op uw tuin, en regelmatig knippen speelt hierin een cruciale rol. Niet alleen behoudt uw haag hierdoor zijn dichtheid en blijft hij langer groen, maar het zorgt ook voor een prachtig uitzicht op uw weelderige groen. Door frequente knipbeurten kunnen de meeste hagen gehouden worden op een breedte van zo'n 60 tot 70 centimeter.

"Vaker knippen betekent een mooiere en vollere haag."

Er bestaan verschillende hagen, sommige blijven groen in de winter zoals Taxus, Buxus en Laurier, terwijl anderen hun bladeren verliezen, zoals Meidoorn en jonge Liguster.

Langzame groeiers

Sommige hagen groeien langzaam en hebben slechts één snoeibeurt rond de langste dag (21 juni) nodig. Denk hierbij aan esdoorn (Acer), haagbeuk (Carpinus Betulus), en coniferen zoals Taxus, levensboom, jeneverbes en cipres.

Snelle groeiers

Snelgroeiende hagen, zoals liguster, beuk, laurierkers, buxus, veldesdoorn en klimop, vereisen minimaal twee snoeibeurten per jaar. Voor een strakke liguster- of buxusheg is soms zelfs drie tot vier keer per jaar knippen aan te raden.

De eerste snoeibeurt vindt plaats tussen april en de langste dag (21 juni). Ik controleer altijd eerst op nesten vanwege het broedseizoen (april tot begin juni).

Een tweede snoeibeurt is ideaal tussen de langste dag en half oktober. Zo krijgt de haag de kans om zich te herstellen voor de winter. Bij regelmatig onderhoud hoeft bij de tweede knipbeurt niet veel van de haag afgeknipt te worden, en geniet u de hele winter van een strakke haag.

De meeste hagen kunnen ook in de wintermaanden gesnoeid worden, aangezien de planten dan in rust zijn. Winter is een uitstekende periode om de haag te reduceren in hoogte of breedte, met volledig zicht op de structuur van de haag.

Geniet van een weelderige haag door contact op te nemen voor professioneel snoeiadvies!

Werk in uitvoering

liguster heg haag knippen merkx tuinonderhoud wijchen Nederasselt, Ewijk, Winssen, Beuningen, Alverna, Leur, Hernen,
liguster heg haag knippen merkx tuinonderhoud wijchen Nederasselt, Ewijk, Winssen, Beuningen, Alverna, Leur, Hernen,

Optimaal Hagengenot, elke dag van het jaar! 

Ontdek de geheimen van perfect knippen voor een weelderig groen resultaat. Hagen knippen doet u het beste op een bewolkte en droge dag, om risico op bladverbranding te vermijden. Mijn expertise zorgt ervoor dat zelfs de meest veeleisende hagen, zoals de beukenhaag (Fagus Sylvatica) en de haagbeuk (Carpinus Betulus), hun pracht behouden.

Zelf Knippen of Laten Doen?

Geniet u van tuinieren maar ontbreekt het u aan tijd of energie? Twijfels over de juiste aanpak of geen geschikt gereedschap? Laat mij u helpen. Ik werk uitsluitend met het allerbeste professionele gereedschap op accu, schoon en vlijmscherp. Efficiëntie en minimale snoeiwonden zorgen voor een snel herstel van uw haag, zodat u snel kunt genieten van een weelderig groene oase. Neem geheel vrijblijvend contact op!

Prijs van een Haag Knippen: Wat bepaalt de kosten?

De kosten van een haagknipbeurt variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren:

  • Staat van de haag: Regelmatig onderhoud of achterstallig werk? Achterstallig onderhoud vraagt vaak meer tijd en handwerk.


  • Hoogte van de haag: hoe hoger de haag, hoe meer ladderwerk en dus meer tijd.


  • Toegankelijkheid: hoe makkelijk is de haag bereikbaar? Dit beïnvloedt de snelheid van het knippen.


  • Opruimen en afvoer: wordt het groenafval zelf opgeruimd en afgevoerd?


Soorten Hagen:

Ik kom verschillende hagen tegen, waaronder beuk, haagbeuk, laurierkers, laurier, Portugese laurier, Taxus, Leilandii, liguster en coniferen zoals Thuja. Maar ook andere hagen knip ik met passie en precisie.

Vragen of meer info?

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Aarzel niet om contact op te nemen. Laat mij uw haag in volle glorie herstellen!

hagen heggen heg knippen snoeien snoeiwerk wijchen merkx tuinonderhoud

Weer een strakke haag?

Merkx tuinonderhoud in Wijchen en Nijmegen. Voor snoeien, grasmaaien, heg knippen. Zoek hovenier in Wijchen.